De beste manier om je camper te verkopen

Zo een camper is een aardig hebbedingetje en kan je ermee de wereld gaan verkennen. Gewoon een huisje op wielen, zo een camper, en kan je zo overal genieten van het comfort van jouw eigen “woning”. Ondanks alle voordelen die er dus aan verbonden zijn, kan er op een gegeven moment het besluit vallen om tot de verkoop over te gaan.

Veel verschilt het niet met een auto verkopen

Ook een camper (met een gewicht boven de 750kg) dient namelijk verzekerd te zijn en moet ook de keuring in orde zijn. Verkoop van je camper vraagt namelijk wel om een aantal garanties die de belangstellende over moet halen. Met alle papieren in orde en de camper in een goede staat, zal je op zoek moeten naar het juiste verkoopmedium. Daar is er geen gebrek aan en heeft elke verkoopsite wel een aparte sectie bestemd voor de verkoop van je camper. Voordat het echter zo ver is met het plaatsen van de advertentie, zal je wel de prijs vast moeten stellen. Dat kan door te kijken wat de “concurrent” ervoor vraagt of vraag je het aan een expert. Die zal de camper aan een nauwkeurige inspectie onderwerpen en krijg je er altijd ook een rapport bij waarin nauwkeurig aangegeven is hoe men aan de waarde gekomen is.

Een andere manier om de camper te verkopen, is door te stappen naar een opkoper en ben je de camper vaak al binnen een dag kwijt.