Laat eens even nagaan wat de schadehistorie van een auto is

Schade aan de auto is op zich geen ramp, maar heeft dat in sommige gevallen wel een grote invloed op de technische staat en daarmee samengaand ook de waarde. Het is nou juist het laatste welke ervoor zorgt dat men bij de verkoop soms niet geneigd is om de waarheid te vertellen en de koper voor te houden dat de auto nooit een noemswaardige schade heeft opgelopen. Bij twijfel of gewoon als extra controle kan de schadehistorie echter bij de RDW opgevraagd te worden.

Een schadeauto kan alsnog voor grote problemen zorgen

Schade die vakkundig verholpen is en waarvan het duidelijk is dat het geen problemen zal opleveren voor de levensduur van de auto hoeft op zich geen invloed te hebben op de waarde van de auto. Het is echter de vraag in welke mate de schade wel hersteld is en en welke garantie er geboden kan worden dat het geen negatieve invloed zal hebben in de toekomst. Zo kan een eenvoudige bumperschade waarbij alleen de kunststofkapo moest worden hersteld helemaal geen probleem te vormen. Anders wordt het wanneer er sprake is geweest van bijvoorbeeld waterschade en dat in de toekomst voor een reeks van serieuze problemen zal zorgen.

Ga nooit uit van wat er wordt voorgehouden door de verkoper

Controle is nooit een daad van vijandschap en dien je daarom ook nooit blindelings te vertrouwen op alles wat er door de verkoper wordt gezegd. Die heeft er in sommige gevallen ook helemaal geen weet van dat de auto een bepaalde schadehistorie heeft omdat bij de vorige koop niet de moiete genomen is voor het  rdw schadeverleden opvragen. Dat doe jij dus wel en ben je na het opvragen er zeker van wat er allemaal heeft voorgedaan met de auto.