Verkoop jouw auto altijd tegen een voordelige prijs

Wie zijn auto van de hand wilt doen zal dat ook tegen een zo hoog mogelijke prijs willen en niet eindeloos lang willen wachten op de juiste koper. Een snelle verkoop betekent dan meestal wel dat de aangeboden prijs wel lager ligt dan wat er gevraagd wordt en zijn het meestal wel de opkopers die de auto op zo een manier tegen een voor hun voordelige prijs willen aanschaffen. Pak het daarom wat slim aan door goed te informeren wat er allemaal gedaan kan worden om de verkoop te bespoedigen.

Weet wat de concurrent vraagt

Het is een drukbevochten occassionmarkt daarbuiten en is het belangrijk daar wel terdege rekening mee te houden. Het gaat anders wel niet zo vlot verlopen met de verkoop en komt het vaak voor dat men de auto toch zal verkopen aan een opkoopbedrijf. Bij die is het mogelijk de auto binnen een dag wel kwijt te raken, maar zal de prijs die je krijgt niet op het niveau liggen als bij een rechtstreekse verkoop aan een particulier. De focus zal dus daarop moeten zijn en begint dat bij een goede vraagprijs.

Hoeveel geduld heb je met de verkoop?

Mijn auto verkopen moet niet te lang te duren, wordt vaak gezegd en is dat wel een terechte opmerking. Zaken als de APK en verzekering kunnen anders ondertussen komen te vervallen en geef je ook maar steeds geld uit aan het onderhoud. Door op zoveel als mogelijk manieren de verkoop te adverteren, een goede prijs te vragen en natuurlijk de auto ook aantrekkelijk uit te laten zien voor de verkoop, kan het vaak wel worden klaargespeeld de auto snel te verkopen. Wat altijd ook aardig helpt bij de verkoop is het bij de hand hebben van een relevante kentekencheck omdat je zo aan kunt tonen dat alles wel in orde is met de auto.