Bilstein Schokdempers kan je zo zelf installeren

Wie op zoek is naar een nieuwe set schokdempers en wie een verbeterde wegligging wil combineren met extra stabiliteit en comfort kan niet naast de hoge performantie-schokbrekers van Bilstein. Je weet waarschijnlijk ook wel dat je bij het kiezen van schokbrekers best niet enkel op de prijs let maar dat het ook belangrijk is een betrouwbaar merk te kiezen. Eén van de grootste namen in het wereldje van de schokbrekers is uiteraard Bilstein.

Al sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw staat Bilstein synoniem met de meest vooruitstrevende technologie. Het waren zij die indertijd de monotube schokdempers onder gasdruk uitvonden en het zijn zij die tegenwoordig dominant zijn op elke markt voor schokdempers, van straatracers tot off-road trucks, Bilstein Comfort schokdempers en Bilstein Sport schokdempers hebben de beste schokdemper voor elk type voertuig en voor alle toepassingen.

Weet je niet goed welke ophangingsonderdelen te kiezen, zoek dan even op internet waar je tal van gebruikersbesprekingen kunt vinden. Veel kans dat je er exact de combinatie van Bilstein schokdempers en wagen zal vinden die op jou van toepassing is. Typ in Google maar een Bilstein 5100 Series of Bilstein Touring Class als je meer wil weten over de kenmerken van deze schokdempers. Je kan uiteraard deze zoekopdracht verder verfijnen door ze te combineren met het merk en model van je wagen.

Hoe installeer je de Bilstein Schokdempers?

Eens je je schokdempers gekozen hebt heb je het moeilijkste eigenlijk al gehad. Het installeren van Bilstein dempers is eenvoudig en kan je in je eigen garage of op je oprit doen. Uiteraard zijn er kleine verschillen tussen verschillende modellen auto’s maar in het algemeen zullen onderstaande instructies je goed op weg kunnen helpen.

  1. Verwijder je bestaande schokdempers uit hun houders. Controleer meteen even of die houders nog wel in goede staat zijn. Kijk even in de handleiding van je nieuwe schokdempers om te kijken of deze je standaard bump stop, stofplaat of beschermingstube nog nodig gaan hebben.
  2. Plaats je nieuwe schokdemper. Gebruik de aanbevolen aanschroef instellingen op de voorophanging en alle andere gereedschap dat je gebruikt om ze te bevestigen.
  3. Glij de stof afdekkers in hun juiste plaats. Op het afgesloten einde laat je de afdekkap volledig de kraal bedekken. Aan de andere kant bedek je beide nokken op de haak.
  4. Draai de rubberen buffers aan, gebruikmakend van de voorziene stops. Nu ben je helemaal klaar. Zorg ervoor dat je de lichte oliefilm op de afdichting zeker niet verwijderd.